Seks in het wild

Seks in het wild_1Het liefdesleven van dier en mens lijkt verdacht veel op elkaar, ontdekte Dagmar van der Neut. Voor HP/De Tijd sprak ik haar. Een biologieles zoals je ’m op de middelbare school niet krijgt.

 

FRAGMENT UIT: Seks in het wild

Goedemorgen. Gaan we even rechtop zitten? Zijn de mobiele telefoons uit? U, in die gestreepte strandstoel. En u, in de tuin, verborgen achter de krant.  Jazeker, u. Let u ook even op? Vandaag gaan we het hebben over biologie. Over mens en dier, over liefde en lust. En wat mensen kunnen leren van dieren op het gebied van seks. Haaa, jaaa, u  achter de krant. Nu heb ik ook uw aandacht, zie ik.

We hebben allemaal het boek Het beest in ons, liefdeslessen uit het dierenrijk van wetenschapsjournalist en psycholoog Dagmar van der Neut bij ons? Goed zo.

En wat lezen we daar? Dat olifanten, net als mensen, tot over hun oren verliefd kunnen zijn. In zo’n fase vergeten beide soorten alles om zich heen, ze focussen zich totaal op de ander. Zo’n olifant ziet dan niets meer dan die ene, andere olifant. O, u herkent dat?

Bladeren we even verder, naar pagina 65. In sommige kemphanen, in het dagelijkse leven toch serieuze macho’s, schuilt een heuse travestiet, zo zien we daar. Dat wist u niet he?