NRC Café: Op North Sea Jazz met …

nsj bruut

In het NRC Café op North Sea Jazz interviewde ik binnenlandse en buitenlandse artiesten. Uit Nederland kwamen onder meer Marcus Miller, Christian Scott en Nick Waterhouse, uit Nederland kwamen Waylon, Jungle by Night, Bruut en Yuri Honing aangewaaid.

FRAGMENT UIT: Nick Waterhouse

Zanger/gitarist Nick Waterhouse heeft daarentegen weinig op met hedendaagse popmuziek. De 24-jarige blanke Amerikaan luistert liever naar zwarte soul uit de jaren zestig – en maakt zich dat geluid vervolgens eigen op zijn debuut Time’s all gone. Geboren in de verkeerde huid en in de verkeerde tijd, constateerde interviewer Yaël Vinckx. Maar dat vond hij een ‘bold statement’. ‘In Amerika zou je daar niet mee weg komen’, antwoordde hij.  Lees het hele verslag<

nsj christian scott
Christian Scott, de jonge getalenteerde trompettist uit New Orleans gaf een kleine geschiedenisles, naar aanleiding van zijn laatste album, Christian aTunde Adjuah. Scott maakte er een statement bij.

FRAGMENT UIT: Christian Scott

Later op de avond zou de trompettist een volle Darling-zaal trekken. Niet gek: enkele uren eerder kreeg hij iedereen nieuwsgierig in een gesprek met Yaël Vinckx in het NRC Café. Dat is hier in z’n geheel terug te luisteren.

 

nsj bart wirtznsj finn silver 2