Ik heb de prothese altijd cool gevonden

Dj Dimitri

 

In de jaren ’90 draaide dj Dimitri (47) in clubs over de hele wereld. Net toen hij was afgekickt, moest zijn onderbeen worden geamputeerd als gevolg van een verwaarloosde wond. Een jaar na de operatie sprak ik hem voor NRC.

FRAGMENT UIT: Ik heb die prothese altijd cool gevonden

Ik heb even fantoompijnen gehad, maar die zijn inmiddels weg. Mijn prothese voelt nu als een been. Ik heb ’m de hele dag aan. Alleen ’s avonds als ik ga slapen doe ik hem af. Dan is er altijd heel even de confrontatie met de stomp. Ik heb de prothese vanaf het begin heel cool gevonden. Half mens/half robot. Je ziet mensen kijken. Die prothese mag iedereen zien, maar de blote stomp niet. Die is nog heel erg privé.

Ik ben er beter uitgekomen. Ik leef bewuster dan voorheen, beweeg meer. Ook mentaal ben ik veranderd; ik heb zoveel plezier in de voorbereiding van mijn dj-sets. Voor mijn ziekte deed ik dat niet met zoveel aandacht. Mijn motivatie en drive zijn terug, ik zie hoeveel de mensen van me houden. Gelukkig treed ik ook weer veel op. Deze zomer sta ik op Tomorrowland, ga ik met Mysteryland naar Amerika. Ik maak zelf muziek, met Boy Bianchi, een talent uit Den Haag. Ja, ik haal optredens binnen – en niet vanwege mijn been. Ik ben gelukkig geen gimmick dj, de man met de ijzeren poot die een plaatje komt opzetten.

 

YouTube voorvertoningsafbeelding